O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Cryptoparty Slovenija 2015 obiskalo več kot dvesto ljudi

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 13. 04. 2015 | Avtor:

Konec marca se je v kreativnem centru Poligon iztekel letošnji domači Cryptoparty, na katerem so s predavanji Dunje Rosina, Gorazda Božiča, dr. Mateja Kovačiča, Andraža Srake in Marka Rakarja predstavili osnovne elemente uporabe kriptografije v spletni in mobilni komunikaciji.

Okoli dvesto udeležencev je po predavanjih lahko sodelovalo tudi na delavnicah s posameznega področja (šifriranje elektronske pošte s protokolom PGP, zaščita mobilnih komunikacij in spletnih omrežij), ki jih bodo za vse zainteresirane skupaj s predavatelji in centrom Poligon predvidoma ponovno izvedli še v drugi polovici aprila.

Mesta na delavnici za varovanje mobilnih telefonov so že pošla, še vedno pa se lahko prijavite na delavnico iz varovanja elektronske pošte in delavnico iz varovanja mrežnih komunikacij. Na spletnem mestu srečanja si lahko ogledate tudi posnetke predavanj.

Cryptoparty je sicer sad istoimenskega svetovnega gibanja, katerega namen sta neformalno druženje in pomoč uporabnikom, ki si želijo kar najbolje zavarovati svoje spletne komunikacijske kanale.

Po globalnih izkušnjah namreč sistemi ostanejo nezavarovani pretežno zaradi neznanja, ne pa nezainteresiranosti za varnostno problematiko.

Vir: Monitor Pro


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt