O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Tetra: Hišna preiskava pri 25-letniku, ki je opozoril na luknjičavost policijskega komunikacijskega sistema

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 4. 05. 2015 | Avtor:

Pri Dejanu Ornigu, ki je odkril hude ranljivosti komunikacijskega sistema policije Tetra in o svojih odkritjih policijo tudi redno obveščal, so kriminalisti, namesto da bi se mu zahvalili za opozorila in sodelovanje, izvedli hišno preiskavo.

Kriminalisti ljubljanske policijske uprave zaradi suma kaznivega dejanja napada na informacijski sistem kazensko preganjajo 25-letnega študenta Dejana Orniga, ki je razkril hude varnostne ranljivosti komunikacijskega sistemu Tetra. Tega med drugim uporabljajo policija, vojaška policija in Slovenska obveščevalno-varnostna služba (Sova). Kriminalisti so v torek pri Ornigu opravili hišno preiskavo in mu med drugim zasegli računalnik, več USB-ključev, zunanji disk in spominski kartici.

Celoten članke si preberite na portalu Pod črto.


Oglas: Prijavite se na Cryptoparty Slovenija delavnice s področja varovanja svoje elektronske pošte in mrežnih komunikacij, ki bodo meseca maja potekale v ljubljanskem Poligonu. Na delavnicah se boste naučili enkriptirati svojo elektronsko pošto oziroma se varno povezovati na splet. Omejena mesta!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt