O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Bo masovnemu prisluškovanju odklenkalo z novim zakonom?

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 4. 05. 2015 | Avtor:

Ameriški zakonodajalci zaenkrat uspešno promovirajo nov predlog zakonodaje, s katerim skušajo zamejiti vsesplošno zbiranje prometnih in drugih podatkov ameriških mobilnih in spletnih uporabnikov.

Predlog zakonodaje je prejšnji teden preživel še eno potrditev in vse kaže, da ga bodo tudi dejansko sprejeli v ameriško zakonodajo ter s tem pomagali izboljšati zasebnost ameriških uporabnikov mobilne in spletne tehnologije.

Poleg tega bodo morali poslanci letos poleti, bolj natančno prvega junija, potrditi sporni vladni program, s katerim trenutno ameriška vlada vohuni za lastnimi državljani in navdušenje nad predlogom zakona “USA Freedom Act” po mnenju mnogih pomeni, da sporne zakonodaje ne bodo potrdili.

Predlog “USA Freedom Act” prepoveduje masovno zbiranje prometnih podatkov, hkrati pa izboljšuje transparenco in nadzor nad vladnimi programi, s katerimi ameriška vlada oziroma tajne službe nadzirajo ameriške državljane. Analitiki še opozarjajo, da bi znal predlog zakonodaje naleteti na odpor v Beli hiši, ki želi zadržati nadzor nad zbiranjem prometnih podatkov.

Vir: Reuters


Oglas: Prijavite se na Cryptoparty Slovenija delavnice s področja varovanja svoje elektronske pošte in mrežnih komunikacij, ki bodo meseca maja potekale v ljubljanskem Poligonu. Na delavnicah se boste naučili enkriptirati svojo elektronsko pošto oziroma se varno povezovati na splet. Omejena mesta!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt