O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Kitajski hekerji vdrli v ameriška univerzitetna omrežja

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 18. 05. 2015 | Avtor:

Preiskovalci so sporočili, da so kitajski hekerji vdrli in več kot dve leti vzdrževali svojo prisotnost v omrežju univerze Penn State, ki v svojem računalniškemu centru razvija tehnologije za ameriško mornarico.

Izkazalo se je, da so univerzitetni računalniški centri lahko tudi vstopna točka za tuje sile, ki z njihovo pomočjo nato vohunijo po vojaških in zasebnih mrežah, na katerih Američani hranijo vojaške in industrijske skrivnosti. Preiskava je pokazala, da so se kitajski nepridipravi tako globoko zasidrali v sistem, da so celoten center za nekaj dni ugasnili.

“Napadi so bili zelo prefinjeni in rezultati so za nas katastrofalni,” je priznal predsednik univerze Eric Barron. “Zavedamo se resnosti situacije in delamo vse, da bomo čimprej ugotovili zlorabe in jih odpravili.”

V sodelovanju z zvezno policijo so preiskovalci že ugotovili, da so napadi povezani s kitajsko vlado in da se kibernetsko vojskovanje iz teorije vedno bolj seli v polje praks. Kitajci se namreč želijo dokopati do industrijskega znanja pri proizvodnji pametnih letal, navigacijskega sistema in ameriških sistemov za vohunjenje.

Vir: Bloomberg


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt