O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Hillary Clinton s Sopranovimi, Barack Obama pa s temnopoltimi lepoticami

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 25. 06. 2007 | Avtor:

hillaryobama.jpgV bitki za nominacijo demokratske stranke v ZDA sta oba favorita začela uporabljati nenavadne prijeme. Barack Obama je namreč čisto po naključju prišel do zelo dobrega spletnega oglasa, Hillary Clinton pa se je za zmago spečala z ameriško mafijsko družino Sopranos.

  • Parodija “I got a crush on Obama” razburkala predvolilno bitko

Videposnetek, ki je objavljen na spletnemu mestu YouTube, si je ogledalo že več milijonov ljudi, v njem pa mladenka poje o tem, kako ljubi senatorja Obamo. Pesem z naslovom “I got a crush on Obama” je prejšnji četrtek otvorila spletno mesto BarelyPolitical, avtorji pa niso pričakovali tako velikega odziva. “Vedel sem, da je pesem vpadljiva in da bo video zanimiv,” pojasnuje Ben Relles, ki si je izmislil besedilo in zasnoval videospot, “vseeno pa nisem vedel, da bomo povzročili toliko razburjenja.”

Izvedbo so avtorji zaupali štiriindvajsetletni manekenki, Amber Lee Ettinger, ki je posodila svoje telo in enaindvajsetletni Leah Kauffman, ki je besedilo odpela. Avtorji pa vseeno opozarjajo, da njihov namen ni bil podpora Obami. “Čeprav je Obama človek, ki ga podpiramo, smo imeli pri ustvarjanju videa bolj v mislih humorni vložek kot pa resno politično podporo,” pojasnjuje Relles.

Volilni štab Obame je sodelovanje pri videoposnetku hitro zanikal, saj so se bali, da bi bili nekateri volilci užaljeni zaradi vročih prizorov, Relles pa upa, da so se tudi oni nasmehnili ob ogledu. “Glede na to, da so volitve oddaljene skoraj leto in pol, ta videoposnetek ne bo imel velikega vpliva na izid,” je pojasnil Relles, ki obljublja nove parodije, ki jih bo predstavil na svoji spletni strani BarelyPolitical.

  • Hillary Clinton vrača udarec s Sopranovimi

Te dni se je v ZDA končala nadaljevanka o mafijski družini Soprano, predsedniška kandidatka Hillary Clinton pa se je odločila, da bo zaključno sceno uporabila za predvolilno kampanjo.

V zadnji sceni kultne nadaljevanke o mafijski družini Soprano so namreč prikazani vsi člani družine (Tony, Carmella in oba otroka), kako v neki restavraciji večerjajo in se pogovarjajo o svojih načrtih za prihodnost. Nadaljevanka se konča, ko Tony zasliši zvonec pri vratih, dvigne pogled, temu pa sledi več sekund črnine brez zvoka.

Hillary Clinton se je odločila, da bo izkoristila priložnost in za svojo predvolilno kampanjo posnela spot, ki bo oponašal konec serije Sopranovi. V njenem posnetku se celo pojavi eden od igralcev v seriji Sopranovi, po mnenju političnih analitikov pa je to še en dokaz, da politika ne izbira ciljev za svojo promocijo.

“Vseeno je posnetek duhovit in kaže na lažjo plat Clintonove,” je menil politolog Carol Darr iz univerze v Washingtonu. Presodite sami.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt