O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Novoletno anketo rešilo osem uporabnikov

Kategorija: Blog | Datum objave: Monday, 17. 01. 2011 | Avtor:

Čeprav smo v obdobju novoletnih praznikov na portalu E-demokracija.si zabeležili več kot tisoč obiskovalcev, je anketo izpolnilo samo osem uporabnikov, v nadaljevanju pa predstavljamo rezultate.

Zavedamo se, da anketa z osmimi anketiranci ni ravno reprezentativna, a vseeno poskusimo – mogoče se bo večina strinjala z rezultati. Na prvo vprašanje, kjer smo hoteli od vas izvedeti, katere vsebine manjkajo na portalu, je dobra polovica vseh vprašanih najbolj pogrešala več analitičnih prispevkov. Tudi sami se zavedamo potrebe po kritični refleksiji fenomenov elektronske participacije in v prihodnosti se bomo še naprej trudili, da bo čimveč analiz našlo pot tudi na portal E-demokracija.si.

Drugo vprašanje se je dotikalo izbora tem, kjer je večina vprašanih izrazila željo bo čimvečji pestrosti vsebin, ki naj se dotikajo prava, tehnologije in politologije. Potrudili se bomo, da tematik ne bomo zamejevali in da bomo še naprej pokrivali čimbolj širok krog vsebin, ki se nanašajo na fenomen elektronske demokracije.

Na vprašanje o ažurnosti informacij je šest obiskovalcev izrazilo željo po dnevnem osveževanju novičarskih vsebin, kar bomo težko izpolnili. Portal E-demokracija.si namreč urejava dva urednika, ki se z osveževanjem vsebin in vodenjem portala večinoma ukvarjata čez vikend oziroma takrat, ko imata čas.

Večina je pohvalila tudi projekt Vprašaj s klicajem in izrazila mnenje, da bi ga morali nadaljevati. Kot smo napisali že ob začasni prekinitvi, bomo projekt nadaljevali takoj, ko bodo zato izpolnjeni pogoji. Trenutno zaradi politične situacije v državi ocenjujemo, da bi bilo nadaljevanje projekta napaka.

Podobno je s projektom Elektronska demokracija v slovenskih občinah, kjer si večina vprašanih želi posodobljenih podatkov. Na žalost to trenutno za dva urednika predstavlja prevelik zalogaj, saj je potrebno vse občine pregledati v čim krajšem časovnem okvirju. Se pa strinjamo, da je potrebno podatke ažurirati in bomo v prihodnosti s skupino prostovoljcev posodobitev tudi izvedli.

Na koncu je vseh osem uporabnikov izrazilo željo po udeležbi na delavnicah iz participatornega spleta, večina pa bi se jih udeležila samo pod pogojem, da bi bile brezplačne. Lepo, da ste odkriti 😉

Naj se na koncu vsem lepo zahvalimo za sodelovanje in vas povabimo k še enemu letu v naši družbi!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt