O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Argentina: Finančni minister organiziral tweetmeet

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 18. 04. 2011 | Avtor:

Argentinski finančni minister Amado Boudou se je v živo srečal s svojimi spremljevalci na omrežju Twitter in se z njimi pogovarjal o ekonomskih in finančnih izzivih Argentine in sveta.

“Z vami bi se rad srečal v živo,” je pozval svoje spremljevalce na omrežju Twitter in v Buenos Aires pripravil srečanje, na katerem je odgovarjal na vprašanja. Od več kot 64000 uporabnikov, ki spremlja sporočila finančnega ministra, se je vabilu odzvalo nekaj več kot 500 uporabnikov, ki so prišli na srečanje.

“S pomočjo Twitterja izboljšujemo demokracijo,” je ob dogodku izjavil Amado Boudou, “saj lahko komuniciramo neposredno, brez medijskega vpliva oziroma manipulacije.” Boudou je priložnost izkoristil še za pripravo na predvolilno kampanjo, saj kandidira za župana glavnega mesta Argentine.

“Minister je odgovarjal tudi na vprašanja udeležencev in spremljevalcev na Twitterju, skupno pa smo prejeli več kot 3000 vprašanj,” je dodal eden od organizatorjev, Mariano Feuer, v času dogodka pa je bila značka #boudou20, s katerim so uporabniki označevali vprašanja, najbolj uporabljena na območju Argentine.

Vir: AFP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt