O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kenija: Oblasti razbile kitajsko kibernetsko tolpo

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 8. 12. 2014 | Avtor:

Kenijska policija je v glavnem mestu Nairobi aretirala sedeminsedemdeset kitajskih državljanov, ki so prek spleta vdirali v različne računalnike po svetu in z njihovo pomočjo prali večje količine denarja.

Do tolpe so oblasti prišele šele potem, ko se je v njihovih pisarnah vžgal eden od strežnikov, s pomočjo katerega so prek spleta vdirali v računalnike po celem svetu in z njihovo pomočjo prali večje količine denarja, policija pa jim je zaplenila tudi več računalniške opreme in telefonskih aparatov.

Prostore so policisti opisali kot “vojaške barake”, kar najverjetneje pomeni, da je bila skupina zverzirana, hkrati pa so v prostorih preiskovalci našli več dokumentov, iz katerih je razvidno, da so nepridipravi pripravljali napad na kenijsko telekomunikacijsko omrežje in mrežo bankomatov.

Kitajska se je zavezala k sodelovanju pri preiskavi in zavrača očitke, da je skupino sponzorirala z državnimi sredstvi. “S kenijski preiskovalci bomo sodelovali do konca preiskave, saj imamo s Kenijo podpisanih več dvostranskih gospodarskih in socialnih sporazumov,” je pojasnil predstavnik kitajskega ministrstva za komuniciranje.

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt