O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Manj kot petina Slovencev še ne uporablja interneta

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 16. 02. 2015 | Avtor:

Uporabniki interneta v Evropski uniji so še vedno zelo zaskrbljeni glede kibernetske kriminalitete, je razkrila raziskava Eurobarometer, objavljena ob svetovnem dnevu varne rabe interneta.

Za devet odstotnih točk je glede na leto prej višji delež anketirancev, ki menijo, da se je povečalo tveganje pred računalniškimi napadi – kar 85 odstotkov jih ocenjuje, da je verjetnost, da bodo tudi sami postali žrtve tovrstnih napadov, večja. Narasla je zaskrbljenost tudi pred konkretnimi oblikami računalniške kriminalitete, kot so kraja identitete, vdor v račun elektronske pošte ali družbenega medija, kraja bančnih podatkov in spletne bančne goljufije.

Raziskava Eurobarometer podaja tudi navade uporabnikov interneta v celotni Evropski uniji in posameznih državah članicah. Pri nas uporablja internet vsak dan 61 odstotkov vprašanih, pogosto ali včasih 12 odstotkov, občasno osem odstotkov, nikoli pa preostalih 19 odstotkov.

Elektronsko pošto uporablja 89 odstotkov slovenskih uporabnikov interneta, spletne novice bere 84 odstotkov, na družbenih medijih pa se mudi 58 odstotkov domačih uporabnikov interneta. Skoraj vsi dostopajo prek osebnih računalnikov (94 odstotkov), več kot polovica, natančneje 55 odstotkov, tudi prek mobilnih telefonov, prek tablic pa dobra četrtina (27 odstotkov).

Vir: SiOL


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt