O portalu    Avtorji    Kontakt


 

V Sloveniji konec marca prvi Cryptoparty

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 9. 03. 2015 | Avtor:

V Ljubljani bo konec marca potekal prvi Cryptoparty v Sloveniji. Gre za neformalno druženje in pomoč uporabnikom, ki si želijo kar najbolje zavarovati svoje spletne komunikacijske kanale. Dogodek Cryptoparty Slovenija 2015 bo potekal 30. marca v Kreativnem centru Poligon na Tobačni v Ljubljani.

Dogodek bo postregel s predavanji domačih in tujih strokovnjakov in demonstracijami posameznih tehnologij za varovanje mobilnih komunikacij, elektronske pošte in drugih kanalov, so danes sporočili organizatorji.

“Po Snowdenovih razkritjih se je namreč izkazalo, kako ranljive so te komunikacije in kako malo ljudi se tega zaveda,” so še zapisali.

Obenem bodo obiskovalci na dogodku lahko s pomočjo strokovnega osebja zavarovali svojo napravo – mobilni telefon, tablica, osebni računalnik – oziroma izmenjali izkušnje na področju varovanja spletne zasebnosti.

Dogodek organizira ekipa portala E-demokracija.si v sodelovanju s Kreativnim centrom Poligon, Piratsko stranko Slovenije in spletnim medijem Pod Črto. Več informacij je na voljo na spletnem mestu dogodka.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt