O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Cryptoparty Slovenija 2015 – danes ob 18h v Poligonu

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 30. 03. 2015 | Avtor:

Danes ob šestih zvečer se bo v ljubljanskem Poligonu začel prvi Cryptoparty Slovenija. Poleg petih predavanj s področja varovanja zasebnosti in spletnih ter mobilnih komunikacijskih poti boste lahko domov odšli tudi z lepo nagrado, ki jo bomo podelili med obiskovalce.

“S Cryptopartyjem želimo ljudem na enostaven način razložiti, zakaj in kako zavarovati svoje naprave in komunikacijsko zasebnost ter jim hkrati omogočiti, da se hkrati seznanijo s trendi na tem področju,” pojasnjujejo organizatorji. Več o Cryptoparty na spletnem mestu dogodka.

Na brezplačnemu Cryptoparty Slovenija 2015 bo tako mogoče poslušati predavanja o zgodovini in smislu kriptiranja podatkov (Dunja Rosina), o varovanju mobilnih naprav (Matej Kovačič), varovanju omrežij (Andraž Sraka) in varovanju elektronske pošte (Gorazd Božič), Marko Rakar pa bo pojasnil praktične primere varovanja komunikacij iz vsakdanjega življenja.

“Cryptoparty Slovenija 2015 pa bo samo začetek, saj bomo v prihodnjih mesecih izvedli še delavnice na tematike konference, kjer bodo lahko zainteresirani izvedeli še več,” dodajajo organizatorji.

Poleg predavanj bomo obiskovalce naključno nagradili s štirimi vstopnicami za ogled filma Citizenfour v Kinodvor po zaključku konference ter dvemi izdelki Independence key, ki jih podarja podjetje Crea plus.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt