O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Do jeseni nasvidenje!

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 25. 05. 2015 | Avtor:

Ekipa E-demokracija.si gre do septembra na dopust. Tukaj je kratek pregled prve polovice leta in predstavitev načrtov za prihodnost.

Prva polovica leta 2015 je bila zagotovo v znamenju promoviranja zasebnosti in anonimnosti na spletu. Zanimivo, kako so trendi na področju spletnega komuniciranja in področja elektronske participacije hitro spreminjajo in kako se polje vedno znova redefinira.

Z organizacijo prvega cryptopartyja v Sloveniji smo zaznali vedno večje zanimanje javnosti za varovanje lastne zasebnosti in anonimnosti na spletu. Za to je nedvomno odgovornih več dejavnikov, od zelo dobrega sprejema dokumentarca Citizenfour do vedno večjega številka praktičnih dokazov nadzora in zlorabe pooblastil odgovornih.

V mesecu maju smo tako izvedli šest razprodanih delavnic iz tega področja (tri za splošno javnost in tri za člane društva novinarjev Slovenije), dve bomo ponovili v juniju, potem pa do jeseni postavili temelje za redno serijo dogajanja iz tega področja.

Jeseni (predvidoma) oktobra bomo organizirali konferenco E-dem 15, ki se bo tokrat dotikala regulacije interneta in vloge državnih regulatorjev pri nadziranju posameznih skupin, ki sodelujejo pri ustvarjanju spletne pokrajine. Več informacij bo na voljo v kratkem na spletišču konference.

Še kratek pregled najbolj aktualnih vsebin po mesecih. Januarja letos vas je najbolj zanimala v praksi nerealizirana nevtralnost interneta v Sloveniji, februarja je bil najbolj aktualen intervju z Dušanom Cafom, predsednikom sveta za elektronske komunikacije, marca pa poročilo o aferi Tetra, ki ga je objavil portal Pod črto.

Aprila so bili najbolj zanimivi hologramski protesti pred špansko vlado, maja pa zaenkrat vodi nadaljevanje poročila o aferi Tetra.

Naj vas na koncu samo še enkrat povabim k prijavi na junijske cryptoparty delavnice (delavnica o enkripciji elektronske pošte, delavnica o varnosti/zasebnosti mobilnega telefona) in se vidimo septembra!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt