O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Rusija: Storitve bomo blokirali, če ne bodo sodelovale z oblastmi

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 25. 05. 2015 | Avtor:

Na podlagi nedavno sprejete ruske zakonodaje, ki predvideva registracijo vseh piscev spletnih dnevnikov z več kot tri tisočimi bralci na dan je ruski medijski regulator sedaj opozoril še ponudnike spletnih storitev v tej državi.

Twitter, Facebook in Google so tako te dni dobili obvestila, da jih bodo v Rusiji zablokirali, vkolikor bodo ugotovili, da z oblastmi ne sodelujejo in jim ne posredujejo podatkov o popularnih blogerjih, ki niso vpisani v državni register.

“Spomnili smo jih, kaj se bo zgodilo, če naše zakonodaje ne bodo upoštevali,” je za medije pojasnil ruski medijski regulator. Hkrati je opozoril, da so se za grožnjo z blokado spletnih mest odločili zato, ker vsi trije velikani kriptirajo svoj promet in je blokiranje posameznih uporabnikov tako nemogoče.

Kritiki so že opozorili na nesmiselnost in krivičnost takega ukrepa ter pojasnili, da ima ruski predsednik Vladimir Putin zelo problematičen pogled na svetovni splet, saj ga razume kot stranski projekt ameriške obveščevalne službe CIA. Hkrati statistike kažejo, da ameriška podjetja zavrnejo večino ruskih zahtevkov po dostopu do podatkov o posameznih uporabnikih in ugodijo večini zahtevkov, ki jih odda ameriška vlada.

Vir: Guardian


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt